ekokläder
Hemsidan innehåller annonslänkar.
Ekologiska sportkläder / outdoor / äventyr

Butiker som säljer ekologiska jeans.

Jeans har blivit ett av det vanligaste basplaggen i varje människas garderob. Att tillverka jeans i vanlig bomull kräver väldig mycket vatten och en hel del bekämpningsmedel. Idag är vi mer medvetna om just detta och många söker därför efter ekologiska jeans. Det är jeans som är tillverkade av ekologisk bomull. Tyget som är gjort av ekologisk bomull är lika hållbart. Och just jeans är ett plagg man har länge och ju mer slitna de blir destå bekvämare. Även om modet på jeansmodeller ändras har man oftast sina jeans i flera år. I början när jeansen kom var de blå men nu finns jeans i massor av olika färger, men blåjeansen är nog ändå de mest populära. Här presenterar vi butiker där du kan köpa ekologiska jeans.


Åhlens

Åhlens

Åhlens är ju ett känt varuhus över hela Sverige. De har också satsat på ett miljövänligt utbud av kläder. Här hittar du ekologiska jeans av märket Cheap Monday till killar. Deras produkter som är miljövänliga och ekologiska har de märkt med "Bra val". Här hittar du även ekologisk jeansjacka i 100% ekologisk bomull från Cheap Monday.

ellos

Ellos

Ellos har en kollektion de kallar Conscious Choice. Här hittar du kläder som är tillverkade med mindre miljöpåverkan. De samarbetar även med organisationen Better Cotton Initiative som jobbar för att förbättra just bomullsodlingen globalt. Det gäller både minskning av mängden vatten och att minimera bekämpningsmedel i produktionen av bomull. Serien Conscious Choice är tillverkad av ekologiska material, återvunna material eller moderna syntetmaterial som har mycket liten påverkan på miljön. Bra tycker vi!

Shoppa ekologiskt hos Ellos
Stayhard

Stayhard

Sveriges största modebutik för män. Hos Stayhard hittar du ekologiska jeans från Nudie Jeans och svanenmärkta jeans av märket Velur by Nostalgi. Här hittar du också G-Star jeans som är tillverkade av återvunnet material och är uppblandat med Lyocell.

Fri retur


Lindex

Lindex

Lindex jobbar mycket med hållbart mode. Sedan 2015 har de jeansmodeller som är sk. hållbar denim. Denimjeansen kan vara tillverkade i ekologisk bomull, återvunnen bomull eller sk. Better Cotton. Lindex jobbar också med att få ner mängden vatten och kemikalier som behövs för att odla bomull. Deras jeanskollektion kallas Better Denim. Jeansen är till dam och barn. Förutom jeans har de ett stort utbud av miljövänliga kläder till dam och barn. Kika gärna på deras kollektion Sustainable som är kläder gjorda med så lite miljöpåverkan som möjligt. Just inom linjen Sustaiable finns också en hel del jeans. Lindex stödjer också Better Cotton Initiative som jobbar med hållbar bomullsodling.

Lindex
2007 © ekokläder.se | Sekretesspolicy
Top