ekokläder
Hemsidan innehåller annonslänkar.
ekologiska kläder

Butiker som säljer ekologiska kläder utomlands.

Nedan presenterar vi olika affärer som specialiserar sig på att sälja miljövänliga kläder och butiker som har ett urval av ekologiska kläder i sitt sortiment, runt om i världen. En del butiker har även e-shop där du kan beställa hem till Sverige.


ASOS

ASOS / England

ASOS är en snabbt växande kedja i England där du kan shoppa online. I huvudsak vänder de sig till modemedvetna killar och tjejer mellan 16-34 år. Dom har ca 900 märken att välja på. Du hittar ekologiska Nudie-jeans, Nudie t-shirts och skjortor i ekologisk bomull till killar, People Tree ekologiska kjolar m.m. Lite kläder i tencel. De har också en del ekologisk hudvård. Även lite mammaunderkläder. Levererar till Sverige: Fraktfritt vid köp över en viss summa.
STYLEPIT

STYLEPIT / Danmark

En av Europas största modebutiker på nätet. Butiken vänder sig till kvinnor, män & barn. Det största utbudet av ekologiska kläder är till barn & baby där du hittar många olika ekologiska tröjor och bodys. De har också ekologiska badoveraller, badponchos, handdukar, påslakan. De har ekologiska herrtröjor, t-shirts och byxor av märket Knowledge Cotton Apparel, byxor av Tommy Hilfiger och jeans från Nudie och miljövänliga toppar till kvinnor av märket mbym GOGREEN. Levererar till Sverige: Fraktfritt vid köp över en viss summa.

Misericordia

Misericordia / Frankrike

Kläder till honom och henne i bla ekologisk bomull. De har även bra arbetsvillkor för sin personal gällande lön etc. Deras kläder finns i hela världen, bla Frankrike, Sverige, Japan, Spanien, Holland, Grekland etc. Webshop finns.
Gossypium

Gossypium / England

Namnet Gossypium betyder bomull på latin. Bekväma klädesplagg för bl a yoga av organisk bomull och bambu som ni kan beställa över nätet elller om ni åker till England, Lewes, nära Brighton.
Howies

Howies / England

För er som gillar lite mer relax stil, fridluftskläder, mest för herr inom skating..
Loomstate

Loomstate / Canada, USA, Japan, England

Loomstate säljer kläder som är gjorda i 100% ekologisk bomull. Deras måtto för framtiden är "uthållighet".
Kuyickhi

Kuyichi / kläder som säljs nästan över hela världen inkl Sverige

Ett stort utbud av snygga rättvisa kläder. Procenten ekologiskt växer för var kollektion. Butiker över nästan hela världen.
Peau-Ethique

Peau-Ethique / Frankrike

Kläder för barn och vuxna, mest underkläder. Peau-Ethique startade 2004 och har specialiserat sig på ekologisk bomull från Turkiet. De säljer även sockor och strumpor.
Isay

Isay / Danmark

Dansk design. Säljer damkläder i bla ekologisk bomull. Kläderna säljs i olika butiker både i Sverige, Norge och Danmark.
Make it right

Make it Right / USA

Här väljer Prad Pitt ut vilka produkter som skall säljas. Allt som säljs går främst till att bygga ekologisk boende för drabbade i New Orleans. (inga kläder)
Living crafts

Living Crafts / Tyskland

Produkterna är tillverkade i ekologisk bomull odlad i Indien. Baskläder och underkläder.
Under the Nile

Under the Nile / USA

Kläder och leksaker och mycket annat tillverkat i ekologisk Egyptisk bomull.
Cubus

Cubus

Ekologiska baskläder för dam, herr och baby.
Stayhard

Stayhard

Ekologiska kläder för herr.
Veja

Veja / Frankrike, Spanien

Företag som säljer skor i ekologisk bomull och miljövänligt läder.
Mam

Mam / England

Ekologiska kläder för barn och vuxna. Här hittar ni blandat material. Finns återförsäljare i Sverige, se deras hemsida för mer information.
Consequent

Consequent / Tyskland

Ekologiska kläder för kvinnor. Tyvärr ingen webbutik, men om ni har vägarna förbi i närheten av Rockenhausen I Tyskland... så titta in.
Ella Roo

EllaRoo / USA

Här hittar ni bärsjalar i ekologisk bomull och även lite smått och gott. Webshop finns ej. För att hitta återförsäljare in Sverige, titta på deras hemsida.

Anne Linnonmaa

Anne Linnonmaa / Finland

Produkterna har beviljats Europeiska Miljömärket och materialet har beviljats KRAV- och Skal-certifikat. Deras barnkollektion är tillverkat i biologiskt odlad, handplockad kambomull från Peru. Säljer även damkläder.
Arbor

Arbor / USA, Californien

Säljer sportiga kläder i ekologisk bomull för vuxna och ungdomer. Finns ingen webshop.
Rabens Saloner

Rabens Saloner / Danmark

Här kan ni följa designern Birgitte Raben Olrik kollektion till henne. Vissa kläder är i ekologisk bomull. Webshop finns ej. Återförsäljare i olika länder.
Noir Clothing

Noir / Danmark

Här kan ni följa designern Peter Ingwersens kollektion. Märket är Noir. Kläderna ligger i det översta lyxnivån....Kläder till både honom och henne. Allt är inte i ekologisk bomull. Finns Webshop.
Gudrun och Gudrun

Gudrun & Gudrun / Färöarna

Ägs av två tjejer från Farao Island som designar kläder i ull och skinn. Kolla in deras häftiga hemsida. Kläder för honom och henne.
Hug

Hug / England

Säljer kläder i organisk odlad bomull. Deras bomull kommer från Peru och är certifierad av the Fair Trade Foundation. Hug är också själva meddlemmar i the British Association of Fair Trade Shops. Kläder för dam, herr och barn.
Urth Child

Urth Child / USA

Säljer bla kläder till barn i ekologisk bomull. Säljer även andra produkter som tex sängkläder, möbler, leksaker, krämer etc. Webshop finns.
Edun

Edun / England

Kläder i organisk bomull. Det är Bono från U2 och hans fru Ali som har startat klädmärket Edun, ett varumärke som tänker på miljön och de mänskliga rättigheterna.
Leela Cotton

Leela Cotton / Tyskland

Barnkläder i ekologisk bomull från Turkiet.

Ekologiska kläder är framtiden. Både för dig och naturen!


junkyard
2007 © ekokläder.se | Sekretesspolicy
Top